Oppdatert info Covid – 07.09.21

Oppdatert 07.09.2021

Etter skolestart har det vært mange forfall på treninger. Noen har blitt smittet med korona, andre har vært hjemme for å vente på testsvar. Noen lag har avlyst treninger grunnet smitteutbrudd på skolene.

Smittesituasjonen skaper en viss usikkerhet, så her kommer litt info til spillere og foreldre fra styret.

Det er ingen nasjonale eller lokale retningslinjer om at barn og unge nå ikke skal få delta i sine fritidsaktiviteter eller gå på skolen. Skolene har grønt nivå, med unntak av enkelte skoler (Marikollen/Fjerdingby i Rælingen) som har valgt å innføre gult nivå.

Barn og unge under 18 år er unntatt fra smittekarantene. Det betyr at dersom det påvises smitte i klassen eller på håndballaget, er ikke klasse-/lagkamerater i karantene. Dersom de er nære kontakter, oppfordres det likevel til å hurtigteste seg jevnlig. Man er IKKE i karantene mellom testene.

Dette betyr at vi gjennomfører håndballtreninger som normalt.

Dersom det er en som blir smittet på laget, kan resten av laget trene som vanlig, men de næreste kontaktene bør altså ta hurtigtest. Å være på trening sammen betyr IKKE at hele laget er nære kontakter. Det menes da nær venn/søsken/overnattingsgjest osv.

Økt smitte blant barn og ungdom vil fortsette utover høsten. Det vil bli barn som smittes, venner som blir nærkontakter og skal testes – for å få en oversikt og kontroll. Vi ønsker ikke å holde barn og unge unna skole og treninger. Voksne og risikogruppene som vi ville beskytte er straks fullvaksinert. Barn har et mildt sykdomsforløp.

Myndighetene har bestemt at barn og unge ikke skal berøres av nedstengninger lenger – derfor oppfordrer vi til at dere som foreldre også følger de samme retningslinjene. Håndball er en lagsport og kampavvikling kan bli vanskelig ved forfall, men vi respekterer selvfølgelig foreldrenes valg!

Vi vil gjerne ha barn og unge på trening! Det er viktig for dem å kunne fortsette med idretten sin.

De enkle rådene er de viktigste:

  1. Hold deg hjemme dersom du har symptomer
  2. Vask hender før og etter trening
  3. Følg ellers smittevernreglene for trening på www.ralingenhk.no og ha gjerne et ekstra fokus på rengjøring av felles utstyr

Vi gleder oss til å se mange glade håndballspillere på trening og på etterlengtede kamper utover høsten 🤾‍♂️

Hilsen styret i Rælingen håndballklubb