RHK + Romerike Ravens = sant

Fra juni av er Rælingen håndballklubb (RHK) formelt blitt til to klubber: RHK og Romerike Topphåndballklubb (Romerike Ravens). Vi skal beholde det gode samarbeidet – det er viktig for begge parter. Det har vært en prosess. Men nå faller brikkene på plass. Det betyr at også kommunikasjonskanalene endres litt for RHK:

Rælingen håndballklubbs kanaler fremover er den nye nettsiden www.ralingenhk.no, facebook.no/Ralingenhk og instagram: Ralingenhk

Gå inn og følg oss! (hvis du fulgte Rælingen HK på Facebook tidligere, så er denne nå blitt Romerike Ravens. Gå inn og følg Rælingen HK dersom du ikke fulgte Rælingen HK-bredde fra før).

Nå er fokuset vårt på ny sesong! Vi håper det åpner for kamper og publikum på høsten.

Men ikke minst ønsker vi Romerike Ravens masse lykke til! I den forbindelse passer det å mimre litt om historiske bånd og suksesshistorien Rælingen Håndballklubb:

Det ble spilt håndball i kommunen første gang i 1969. Den gang var det i regi av Rælingen Turn. Håndball ble etter hvert en populær idrett, og med byggingen av Sandbekkhallen var det naturlig å etablere en egen håndballklubb i 1977. Den 24.september dette året ble søknad om medlemskap i Norges Idrettsforbund sendt Romerike idrettskrets med kopi til NIF. I desember kom endelig brevet hvor klubben ble ønsket velkommen som medlem av idrettsforbundet. Man har etablert en velfungerende organisasjon, med Julecup (siden 1976), håndballskoler og andre arrangementer.

I august 2007 fikk vi endelig den etterlengtede Marikollhallen. Dette har gitt et bedre grunnlag for sportslig utvikling og ikke minst et naturlig samlingssted for møter i moderne egnede lokaler. I dag har klubben ca 350 aktive medlemmer fordelt på håndballskoler og 20 lag påmeldt til seriespill.

Rælingen Håndballklubb har fostret flere landslagsspillere på herresiden (Lars Tore Rognlan, Kåre Ohrvik, Frode Scheie og Kent Robin Tønnesen). Elitelaget for kvinner fikk for alvor vind i seilene på midten av 2000 tallet og ble klubbens flaggskip. Flere spillere har fått kamper for ungdoms- og juniorlandslaget. Sesongen 2015/16 spilte kvinnelaget for første gang i eliteserien. Sesongen 20/21 har de spilt i Rema1000-ligaen og hatt Nit/hak som partnerklubb. Lillestrøm Topphåndball (1.divisjon) er vår prestasjonsklubb på guttesiden. Et samarbeid vi også søker å utvikle videre.

I januar 2021 måtte RHK ta den tunge beslutningen å la elitelaget etablere seg som ny klubb i Lillestrøm, fordi Rælingen kommune ikke har en hall som er godkjent for eliteserie-spill. Det var ikke lenger mulig å få dispensasjon for å spille i Marikollhallen. RHK har imidlertid fortsatt rekrutt elite lag og samspillet mellom Rekrutt elite og Romerike Ravens blir tett.

Nå skal vi sammen sørge for å oppnå idrettens mål flest mulig – lengst mulig – best mulig

Trykk på ikonene under for å komme til vår facebook, instagram og nettside.