Ny hovedtrener for damelaget!

RHK har gleden av å presentere neste sesongs trenerteam for Rælingens 2.divisjonslag! Damelaget vårt har dratt inn seier i 5 av de 6 siste kampene og er skikkelig i siget. RHK satser på damelaget vårt og på god videre utvikling av og rekruttering til laget. Derfor tror vi at hovedtrener for neste sesong Elisabeth Erdal er helt rett dame og en viktig nøkkel for klubben fremover! Elisabeth har vært del av trenerteamet siste del av sesongen, men tar nå over hovedansvaret. Vi er også svært fornøyd med at Dennis O’Sullivan og Michael O`Sullivan er med videre som del av trenerteamet.

Elisabeth var ferdig utdannet Trener 3 sommeren 2022 og har mye erfaring som trener. Hun er dermed svært kvalifisert og vi er veldig fornøyd med at Elisabeth valgte å komme til RHK.

-Da jeg var ferdig med Trener 3 kurs falt det naturlig å søke utfordringer på et høyere nivå, forteller hun. Når hun da fikk muligheten for å komme til Rælingen inneværende sesong, var valget lett. «Det å få jobbe med Michael O’Sullivan, som jeg selv har hatt som trener i ungdommen var helt klart forlokkende. Han besitter en enorm kompetanse og er en trener jeg har stor respekt for. Sammen med Dennis O’Sullivan har vi et bra team som utfyller hverandre på en veldig god måte. Rælingen har en spennende historie på damelagssiden, og jeg ser virkelig frem imot å være en del av trenerteamet, som sammen med klubben nå har som målsetting å ta nye steg oppover i divisjonene igjen», sier hun.

Elisabeth forteller at de parallelt med sesongavslutning allerede er godt i gang med rammene rundt laget for kommende sesong. De førende planer er klare, og laget går inn i en fase hvor de nå skal sette spillergruppen.

-Neste sesong skal vi bygge videre på grunnlaget som er lagt denne sesongen, og så blir det selvsagt viktig for meg å flette inn min trenerfilosofi og spilleprinsipper. Jeg er nok en trener som er «nær» i min relasjon med spillerne. Jeg har klare rammer og forventninger, men ønsker å skape engasjement og et stort eierskap hos spillerne gjennom involvering og god kommunikasjon. Kommende sesong ønsker jeg dessuten å rette mer fokus mot mentaltrening. Her mener jeg vi har mye hente – individuelt så vel som kollektivt, sier Elisabeth.

-Jeg ser frem imot neste sesong med stor entusiasme og gleder meg til å jobbe videre med Rælingens damelag. Vi har en sterk spillergruppe med mange spennende spillertyper. Jeg er også opptatt av lokal forankring, så det å sikre et godt samarbeid med -og rekruttering fra vår egen junioravdeling, samt bidra til et tett og gjensidig samarbeid med vår partnerklubb Romerike Ravens blir viktig, sier hun.

Både Dennis og Michael kommer til å fortsette å spille en viktig rolle for RHK. Selv om Dennis trår et skritt til siden i teamet etter å ha hatt en svært intensiv sesong med både 2.divisjon, Lerøy-lag og Junior nivå 1 lag, så tenker han at med de justeringene og endringene som har blitt gjort i trenerteamet vil trenerteamet i større grad kunne utnytte styrkene til hverandre. «I tillegg har vi en kontinuitet i trenerteamet som er veldig bra. Med dette trenerteamet og de rammene som er satt for neste sesong ligger alt til rette for at vi skal utvikle oss mer, både kollektivt og individuelt. Jeg gleder meg», sier han. Som håndballspiller i 20 år selv, og trenerroller siden 2013 både på herre- og damesiden har han vært en viktig brikke for laget som hovedtrener siden november 2021.

I håndballverdenen er O’Sullivan-navnet kjent og Michael O`Sullivan har vi i RHK et sterkt forhold til. Vi er derfor stolt av at han er med oss videre. Han har vært med på reisen opp i Rælingen Håndballklubb før. Han startet som trener i RHK i 2010 og tok laget til opprykk fra 2.div til 1.div 2013! Og så til opprykk til eliteserien i 2015. De siste to årene har han vært en del av trenerteamet til både Romerike Ravens og RHK, samt Landslag Kvinner Rekrutt (LKR).  Michael kommer til å ha et ekstra blikk på hver og en spiller sin utvikling den kommende sesong og sier han gleder seg til å bidra også i neste sesong.

Et bedre trenerteam for damelaget kan klubben knapt få, og vi ser frem til kommende sesong. For unge spillere i RHK er det også et flott signal at trenerteamet signaliserer så sterkt at de ønsker å gi muligheter til og være med på å bygge unge spillere tilknyttet klubben. Som klubb ønsker vi at våre unge spillere skal se at det er tilbud i RHK – fra småskolen til de øverste nivåer, enten man vil ha det gøy eller satse. Et godt damelag som samarbeider godt med våre andre lag, og er et forbilde, er en nøkkel i å få til det.

Vi gleder oss til neste sesong, men først skal laget til Tromsø for å spille denne sesongens nest siste 2.divisjonskamp. Heia heia!