Klær og utstyr – retningslinjer og veiledning

Kampdrakt og shorts under kamp:

Rælingen HK spiller i hvite drakter med røde tall/tekst og røde shortser.

Ved bortekamper der motstander også har hvite trøyer, spilles det med medbrakte vester. RHK har sett med røde vester med spillernummer som kan lånes, eller kjøpes av lagskasse. Damelag og Junior låner klubbens sett med røde drakter til bortekamp.

Håndballskolen spiller i hvite T-skjorter og rød shorts.

Disse reglene gjelder også ved turneringer, cuper, treningskamper osv.

Innkjøp og eierskap:

Rælingen HK kjøper og eier kampdrakt. Shortsen kjøpes og eies av spilleren selv. Håndballskolens T-skjorter blir spillernes eie.

Kampdrakten skal registreres på konkret spiller og tilbakeleveres ved evt. bytte av klubb. Lagleder har ansvar for å ha dialog med daglig leder når det gjelder nye drakter og sikre innlevering av drakt når en spiller slutter i klubben.

Det er ikke adgang til å påføre sponsorer eller annen merking på spilleres kampdrakt.

Alle lag er pliktig å sørge for tilgang til draktsett ved anmodning fra daglig leder.

Den enkelte spiller har selv ansvar for innkjøp av rød shorts ihht vedtatte klubbkolleksjon og egnede håndballsko.

Klubbkolleksjon 2023-2026:

For å sikre likt utseende, felles identitet og tilhørighet til klubben, har klubben vedtatt en klubbkolleksjon i forbindelse med løpende utstyrsavtale.

All bekledning og utstyr som benyttes av RHKs styre, lagapparat og spillere i alle sammenhenger skal være fra vedtatte klubbkolleksjon og vedtatte utstyrsleverandøren. Dette gjelder også for sammensatte lag der RHK står som ansvarlig for laget.

Reglene gjelder ikke bruk av treningstøy i treningstiden.

Utstyrsavtale med Hummel og Comet sport gjelder fra 1.august 2023 .

Vedtatt klubbkolleksjon fremkommer på hjemmesiden til Comet sport og forvaltes av Comet på klubbens vegne.

Klubbkolleksjonen: https: COMET SPORT

Innkjøp og eierskap av klær utenom drakt:

Kjøp av klær (utenom kampdrakt og shorts) eller annet utstyr er ikke pålagt av klubben og eies da av den/de som har betalt for dette.

Det oppfordres til at slike innkjøp gjøres ved lagsdugnad eller lagsponsor for å holde kostnadene nede for den enkelte spiller.

Dersom man unngår synlig merking med navn, vil det også være lettere å selge evt gi bort utstyret videre.

Det er adgang til å påføre sponsorer eller annen merking på alt utstyr eller klær som ikke benyttes under kamp (overtrekk etc) under følgende forutsetninger:

· Merking og bruk av lagssponsorer må forhåndsgodkjennes av daglig leder slik at det ikke kommer i konflikt med klubbens øvrige sponsorer.

· Sponsormerkingen skal ikke ødelegge kolleksjonens utseende og identiteten til klubben.

· Innkjøp av annet utstyr som ikke tilbys gjennom klubbkolleksjonen må forhåndsgodkjennes av daglig leder.

· Klær og bager (f.eks hettegensere/hettejakker e.l) som kjøpes inn til lag utenom Hummel kan ikke ha synlige logoer.

Dommerkolleksjon 2023-2026:

Klubbene velger selv hvilke drakter deres dommere skal ha. Det påføres ikke sponsorer på draktene, men forutsetter å følge utstyrsavtalen pt. Hummel og merkes med RHK logo.

Barnedommere- bruker egen shorts og sort Tskjorte med «Barneveileder» på ryggen. Klubben kjøper T-skjorte, fløyte og dommerkort.

Dommer 1 og oppover- bruker sort shorts og turkisblå dommerdrakt. Dommer velger selv type skjorts og trøye. Klubben eier dommertrøyen og denne tilbakeleveres ved endt dommergjerning.

Kvotedommere som dømmer hyppig- kan gis en dommerdrakt nr 2. Denne skal være sort. Klubben eier dommertrøyen og denne tilbakeleveres ved endt dommergjerning.

Trenerklær:

Trenere som trener lag minimum to ganger i uka + kamper får rød overtrekksjakke av klubben i hht Hummels kolleksjon. Maks 3 jakker pr lag.

Dersom laget kjøper inn T-skjorter til trenere til bruk under kamp skal disse være fra Hummel og rød farge.

Damelaget:

Damelaget (fra 2 div og opp) får i tillegg til spillerdrakt, en rød overtrekksjakke, rød shorts og sort bukse i hht Hummels kolleksjon for RHK. Inntil 16 spillere pr sesong.

Ved behov for bortsdrakt lånes klubbens sett med røde bortedrakter.

Klubb- og medlemsfordeler 2023-2026:

Rælingen håndballklubb får 30% på alle klubbinnkjøp fra Comet sport. Ved kjøp av større kvanta anbefales innkjøp via klubben v daglig leder.

Medlemmer i Rælingen håndballklubb får 20% på alle innkjøp på Comet sport.

Alle innkjøp av Hummelprodukter inngår i klubbens ustyrsavtale og vil gi fordeler for neste avtaleutforming og dermed også for klubbens medlemmer.