Bibi og Selin vel hjemme etter turnering med LK04-landslaget

U-jentene (LK04) reiste til Râmnicu Vâlcea i Romania og deltok på Carpati Trophy fra 28. februar til 7. mars. De norske jentene spilte tre kamper i turneringen, mot Ungarn, Tsjekkia og Romania

Både Bibi og Selin spiller 2.divisjon og i den nasjonale Lerøyserien (18-årsklassen). De hospiterer også hos elitelaget til Romerike Raves, som er partnerklubb til Rælingen HK.

Det var stort for jentene å bli tatt ut til sine første landskamper. Det gir en boost og motivasjon til å fortsette det harde arbeidet de legger ned på trening. 

Det ble to tap og en seier. Men jentene var likevel fornøyd med lagets innsats.
Selin var imponert over lagets utvikling utover i turneringen: «Lagets prestasjon generelt vil jeg si gikk oppover fra kamp til kamp. Vi startet første kampen utrolig bra i forsvar og hadde masse brudd, noe vi klarte å få med oss på de andre kampene også. Vi ble bedre og bedre til å spille hverandre gode og vi hadde mye trøkk i spillet vårt, samt tålmodighet som gjorde at vi kom til gode sjanser. Vi tapte dessverre de to første, men tok seieren siste kampen og viste det vi virkelig er gode på».

Bibi trakk også frem angrepsspillet: Samarbeidet kom mer og mer etter hvert som vi ble kjent med hverandre. Og ble bedre videre ut over i kampene. Vi var også flinke til å sette opp enkeltspillere til deres styrker i angrep, noe som funket bra».

Selin fikk vist seg godt frem på kampene og trekker frem samarbeidet med sine medspillere: «De rundt meg var flinke til å sette meg i den posisjonen jeg ønsket som gjorde at jeg fikk prestert, spesielt siste kampen. Da var jentene ekstremt flinke til å både se meg i kontringsfasen, men også flinke til å gjøre ett godt forarbeid også spille ut til meg på kant.  Også har det vært veldig gøy at jeg har fått en såpass godt samarbeid med strekene som gjorde at jeg fikk ett par assist til de også».

Bibi trakk frem spilletid og samarbeid: Jeg er generelt fornøyd med egen prestasjon og fornøyd med en god del spilletid. Der fikk jeg tillit til å vise det jeg er god på. Jentene var veldig gode på å spille opp hverandre. Og vi klarte å spille på det vi var gode på og våre styrker». 

Michael James O’Sullivan som er trener for RHK 2.divisjon, var også på tur. Han er med i trenerteamet til LK04.

Fra venstre: Bibi Aandewiel og Selin Kamburce i landslagsdrakt.

Kampfakta:
Norge – Ungarn 20-32 (11-14)
Bibi Aandewiel 3 mål
Selin Kamburce 2 mål

Romania – Norge 31-22 (17-8)
Bibi Aandewiel 1 mål
Selin Kamburce 2 mål

Norge – Tsjekkia 32-28 (14-13)
Bibi Aandewiel 3 mål
Selin Kamburce 7 mål

Du kan lese mer om kampene på håndballforbundet sine sider:

https://www.handball.no/nyheter/2022/03/u-jentene-tapte-i-romania/

https://www.handball.no/nyheter/2022/03/toft-mote-med-romania-for-u-jentene/

https://www.handball.no/nyheter/2022/03/endelig-seier-for-u-jentene

 

Selin Kamburce
Bibi Aandewiel